Länk till startsida

KÖKSBORDSSAMTAL på GalleriLi Skärkinds kyrkoplan, måndagar kl. 15, 00
FRI ENTRÉ I samarbete med Stadsbiblioteket och ABF
Öppna programmet

Utställningen
Max 4 koppargrafiker
18 november - 11 december 2007

Stefan Sjöberg
Hans Verduijn
Bo Cronqvist
Hans Johnfors

Vernissage 18 november, kl. 14.00.
Invigningstalare till utställningen är Lars G. Ottosson.
Kl 15.00 den 18 n0vember är det konsert i Skärkinds kyrka med CITTRONILERNA.
Entré 80 kronor.

Stefan Sjöberg

Stefan Sjöberg debuterade på Lilla Konstsalongen i Malmö 1979 och har därefter haft ett 15-tal separatutställningar på bl Svea galleriet, Stockholm. Galerie Doktor Glas, Stockholm. Galleri Maurius, Köpenhamn. Galerie 2112, Köpenhamn. Galleri Estetica, Malmö. Galleri Malen, Borstahusen. Landskrona Konsthall. Axel Ebbes Konsthall, Trelleborg. Barbacka Konsthall, Kristianstad och Ystad Konstmuseum.

Öppna, läs mer om honom och se hans tavlor

 

Hans Verduijn

Hans Verduijn ser sig I första hand som grafiker. Hans, som ju har sina rötter i Holland och som bott länge i Sydvästskåne, har starkt upplevt hur naturen fått ge vika i dessa områden. Är naturen något som i framtiden endast kan visas upp i konservburk bildligt talat? Elimineringen av naturen, naturen som försvinnande i det näraliggande livet, naturen som tas ifrån människorna i den mer och mer urbaniserade världen,  motsägelsen mellan levande och dött.  - detta är  tankar, som också kan tolkas in i flera andra av tavlorna.

Öppna, läs mer om honom och se hans tavlor

 

Bo Cronqvist

Utställningen visar att Bo Cronqvist både som målare och grafiker har färgen som lydigt redskap. Färgens glidningar bäddar in motiven i undanglidande mjukhet. Några citroner på ett fat tycks plötsligt självlysande. Dagdrömmen rusar fram mot sin motsats, en längtan efter hemkomst och uppvaknande.

Öppna, läs mer om honom och se hans tavlor

 

Hans Johnfors

Det är en speciell värld, drömlik och i kontakt med urtida kulter, som konstnären Hans Johnfors visar till oss. Han blandar olika tekniker och visar bland annat handkolorerade etsningar med vissa detaljer i relief.

Öppna, läs mer om honom och se hans tavlor

 

Postadress: GalleriLi Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66
Org. nummer. 556699-3944