Länk till startsida

Utställningen   Sven Ljungberg 

18 mars - 15 april 2007

Trädgården finns med som motiv i många av de senare tavlorna. Just dessa tavlor har en härlig naivism och sprider glädje och lugn långt in i hjärtat.

Titta på hans tavlor

Ljungberg visar en kärv och frisk enkelhet - läs på NT och i Folkbladet

Sven Ljungberg född i Ljungby 1913. Han kan titulera sig målare, tecknare, grafiker, och författare. Flera offentliga utsmyckningar bär hans signatur.

Som målare och grafiker arbetar han i en detaljrik realism med rötterna i nederländsk renässans. Han har bl a fått sin utbildning vid Skolan för Grafisk konst i Stockholm.

Sven Ljungberg finns representerad vid Göteborgs Kontmuseum, Moderna museet och Nationalmuseum i Stockholm, Pusjkingalleriet Moskva mfl. han har även deltagit i samlingsutställningar med grafik i Sverige, Schweiz, Italien, USA, Island mm. Ljungberg är en eminent illustrator både av egna och andras verk, Ivar Lo-Johansson, Pär Lagerkvist, Frtiof Nilsson Piraten mfl.

Han illustrerade under många år de Nobeldiplom som delas ut till nobelpristagarna varje år. Har dekorerat en hel kyrka i Ljungby från golv till tak. Hans mer lättflyttade verk finns utställda på tre plan i Ljungbergmuséet i Ljungby. Där kan man få en guidad tur bland hans teckningar och oljemålningar från 1930-talet till de som är gjorda så sent som år 2002. Har man tur kan man få se Sven själv genom ett av de speciella runda fönstren. Svens trädgård gränsar nämligen till museets vägg. 

 

Postadress: GalleriLi Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66
Org. nummer. 556699-3944