Länk till startsida

18 juli – 20 augusti 2010
Stine Hee, skulptur

Stine Hee f. 1944 i Danmark. 1982 flyttat till Sverige.

På Megin-Skolan har hon lärt att låta händerna skapa vad själen vill. Det är först när hon ser vad det vill bli, hon hjälper till. Oftast blir det varelser från någon annan världen. Varelser som uttrycker tankar och känslor, expressionistisk, mytisk, sagoaktigt kan man säga.

Sedan sin ungdoms dagar har hon provat sig fram med olika tekniker.

Den konstnärliga processen tog sin första början på 70- talet med vävning och vaxbatik.

1979 lämnade hon sitt jobb som bibliotekarie för att gå på konstfack. Men det var först när hon kom i kontakt med Megin-Skolan, som den konstnärliga processen verkligen tog fart.

Det var ett kreativt och dionysisk ställe, som öppnade upp för en helt ny kreativ källa. Efter en serie stora batikbonader startade hon eget företag, där hon sydde kläder i batik och applikation.

På 90-talet återvände hon några år till biblioteksvärlden, där hon bl.a. jobbade med utställningsverksamhet, vilket sen inspirerade till att göra egna utställningar.

Mest populär var utställningen Innan duschen kom till Sverige, med sitt almen mänskliga tema och varma och roliga utstrålning.

Men också figurer av skogsväsen, gudinnor och olika känslor tar tag i människor.

Under alla perioder har leran och målningen dykt upp. Nu har hon återvänt till dessa uttrycksmedel under en längre tid och ser fram emot at ställa ut dom på GalleriLi.

 

 

Postadress: GalleriLi Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66
Org. nummer. 556699-3944