Länk till startsida

1 april - 1 maj 2012
Stina Nilsson måleri och dikter

Se bilderna

Stina och sig själv:

Hej jag heter Stina Nilsson och föddes 1963 i Västervik.
Efter en lång mellanlandning i Linköping hamnade jag i Röda Stan i Norrköping.
Jag kommer ihåg första gången jag satt och målade i olja. Det var i tonåren ute i Sanden, och jag minns det fridfulla, magiska över att måla. Sen dess har jag haft block och penna med mig överallt.

När jag inte har ritat så har jag skrivit. Och när jag inte har skrivit så har jag ritat och målat. Däremellan har jag sjungit. En ettårig kurs på folkuniversitetet med Stina Hallgren som lärare 1992, gjorde att jag kom igång igen efter hjärnblödningen. Tack underbara Stina. Sen blev det Bildande och Skrivande på Marieborg. Och målarkurser på Gotland. Fårö, du underbara plats i världen. Precis som många andra små guldkorn i Sverige.

Det senaste jag gjorde i målarväg och i kursväg, var en målarkurs på nätet. Hur går det, frågade jag mig. Ska man måla på skärmen, undrade jag. Men det gick ju hur bra som helst. Och det var urkul! Där "träffade" jag illustratören till min barnbok "Sagan om smått och gott". Och sen rullade det på med mina böcker.

Diktböckerna "Eldens aska" och "Vattnets ådra". Min debutroman "Andetag". Den och diktböckerna har mina tavlor på omslaget. Kul, tyckte jag, eftersom jag ändå inte har någon utställning.

Men…så fick jag det. Och tack för det Lili. Med penseln i ena handen och pennan i den andra så bugar jag.


 

Postadress: GalleriLi Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66
Org. nummer. 556699-3944