Länk till startsida
Ulla Fredriksson

Julutställning
10 dec. 2006 - 7 jan. 2007

 

Alexander Hadad Skulptur
Milan Vobruba Glasskulptur
Sven Lidberg Målningar och grafik
Bo Cronqvist Grafik
Elisabeth Andersson Målningar och hantverk
Kerstin Karlsson Textil
Sanna Ekman Silver
Disa Wernersson Silver

 

Läs mer om några konstnärer nedan.

 

 

 

 

Alexander Hadad

Alexanders konstnärliga skapande utgår från två kulturella perspektiv - det orientaliska och det svenska. Sambandet och motsatsen mellan dessa kulturer utgör för honom en ständig källa till inspiration som gör att Hadad hela tiden finner nya vägar för hans konstnärliga skapande. Hanfick Norrköpings Konstskolas stipendium 1997 och ABF Östergötlands läns kulturstipendium 2001. 

 

 

 

 

Milan Vobruba

Föddes 1934 i Tremosnice i sydöstra Böhmen, som då ingick i Tjeckoslovakien. 1949-51 studerade han på Glasindustriskolan i Nový Bor och Konstfackskolan i Zelezný Brod, under ledning av professor Stanislav Libenský.
1957-62 fortsatt sina studier på Prague Academy of Applied Arts under ledning av professor Josef Stipl och Historical-Philosophical Faculty Karl University Pra, Tjeckien.
1968 Emigrerar han till Sverige och arbetar som designer vid Rejmyres Glasbruk. 1970-78 arbetar som frikonstnär och 1978 öppnar egen Glasstudio i Gusum, Östergötland.
Milan Vobruba har uppfunnit en egen teknik för ytbehandling av hyttglas. Eftersom tekniken påminner om antikt glas, fick den heta "ALEPPO". Tekniken är karakteristisk för sin speciella struktur och iriserande effekter. Vobruba är inte bara glaskonstnär och designer. Han är även skulptör och målare. I olja och akvarell visar han sin livsglädje, humor och sin längtar efter skönhet. Naturen är hans bottenlösa inspirationskälla.


Sven Lidberg

Han är autodidakt och målar mestadels naivistiska bilder med landskap och stadsmiljöer. Personerna/figurerna är en viktig del av hans kompositioner. I en sann berättaranda skapar Lidberg bilder från sitt älskade söder likaväl som från Paris krogliv i en omisskännlig naivistisk anda med mustig kolorit. Hans bilder känns aldrig insmickrande, utan präglas av ärlig äkthet. Har förutom Sverige även ställt ut i  Finland och Polen. Finns bl. a representerad på statens konstråd och kulturnämnden i Kalmar och Jönköping.

Då började Elisabeth Andersson, konsulent på Sensus studieförbund i Hudiksvall att arbeta med ett EU-stött projekt kring medeltida pilgrimsvägar i Hälsingland.

 

 

Postadress: GalleriLi Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66
Org. nummer. 556699-3944