Länk till startsida

16 aug – 15 sept. 2009
Gunilla Lundell, akvarell och Anne Daftler, keramik

Vernissage 16 aug. kl. 18.00 i Skärkind

Invigningstalare är Carin Engstrand

Konsert i Skärkinds kyrka kl. 19.00

HANS ZIMMERGREN,  orgel
LENNART LANGER,     horn   Fri entré  

Gunilla Lundell är född och uppväxt i Uppsala, men flyttade sedermera till Östergötland, där hon har bott på olika ställen. Gunilla arbetade i flera år på ABF i Norrköping och var kultur och estet ansvarig. 1992 flyttat hon tillbaka till Uppland och bor nu i Simtuna där hon har byggt upp en verkstad och galleri.
Akvarell blev den teknik som Gunilla har fastnat för. Att måla akvarell är för Gunilla livsglädje, att finna stämningen i den gryende morgonen, eller känna morgonkylan, men en aning av värme i den sol som sakta stiger upp på himlen.

Utställningar
Nykvarn, Fröbelgalleriet, Söderköpings kanalmagasin, Galleri Uven, Galleri Linne, aller Mollbring , Kulturhuset i Mora, Galleri Domtrappan, Tällberg, Bålsta
Polisens konstförening i Uppsala och Eskilstuna, Värmeverket, Läkemedelsverket, Tornvillans krukmakeri, Vicke Vire m.fl, Liljesonska stip –78

Repr. Västerås landsting, Botkyrka kommun. Enköpings landsting m.m.

 

Anne Daftler jobbar i stengods och porslin. Hon är medlem i konsthantverkskollektivet Kaleido i Uppsala. Tillsammans med Gunilla Lundell har startat Leriga nätverket, en sammanslutning keramiker  som hjälper och stöttar varandra. Anne är yrkeskeramiker på heltid och lärare på Folkhögskolan Biskops Arnö.


 

Postadress: GalleriLi Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66
Org. nummer. 556699-3944