Länk till startsida

Karin Sjöblom, skulptur
26 mars 2017 - 18 april 2017

Karin Sjöblom

Jag kan kalla mig “deltidskonstnär”. Jag jobbar som lärare i Linköping, men ägnar mig åt keramik och måleri i den mån jag har tid och lust. Jag har alltid målat och ritat sen jag var liten och varit kreativ på olika sätt. Jag har till att börja med gått kvällskurser inom keramik och oljemåleri inom Folkuniversitetet och Medborgarskolan under ett flertal år i Linköping. Jag gick en sommarkurs i måleri för Hans Hermansson på Lunnevad på 90-talet. Läsåret 2007/2008 var jag tjänstledig från mitt lärarjobb och gick ett år på Lunnevads bild och formlinje. Där prövade man olika tekniker, bla skulptur, keramik, grafik, måleri etc. Jag ansökte och fick medlemskap i konstföreningen Kometen strax därefter. Där är det 14 glada målarentusiaster som delar på en ateljé i Hackefors, Linköping. Varje år har vi haft en utställning där vi sålt en hel del tavlor och stengodsskulpturer.

På senare tid har jag enbart ägnat mig åt keramiken, därav är jag inte med i konstnärsföreningen Kometen längre. Där ägnar man sig bara åt måleri och mitt målande “ligger i träda” för tillfället.

Tidigare utställningar

  • Samlingsutställning Galleri Vända Sida, Linköping 2008
  • Samlingsutställning Galleri Kronan , Norrköping 2008
  • Samlingsutställning på Ateljé Kometen, Linköping 2009-2014
  • Samlingsutställning Skäggetorps kyrka, Linköping, 2013
  • Samlingsutställning Vårdsnäs stiftsgård, Linköping 2013
  • Galleri Li, Skärkind 2015
  • Boställets cafe´, Maspellösa, 2016

Tekniker

Jag jobbar i stengods som jag bränner med olika oxider på, vanligtvis svart eller röd järnoxid, ibland lite mangan, koboltoxid eller engobe. 

Skulpturerna monterar jag vanligtvis på stenblock, gatstenar , natursten och ibland kan det även bli betong. Monteringspinnarna i de fall jag använder sådana år mer eller mindre rostiga armeringsjärn. Vissa skulpturer får lite dekoration av tunn bladguld som jag limmar på.Postadress: Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66