Länk till startsida


6 december 2015 - 6 januari 2016

Gunn-Britt Lännström Oskarsson

Född 1944 i Linköping – Gunn-Britt Lännström. Har haft förmånen att kunna bo på olika platser och utbildat mig inom de områden som jag älskar mest.

Har varit keramiker och batiklärare, drama, teaterlärare samt studiesekreterare på NBV, Har gått Saxenborgs teaterlinje, som innehöll scenografi, rörelseschema, dekor, musik, regi, kostymsömnad samt att bygga modellscener och teaterframställning.

På 70-talet gick jag på Tjörns Konstskola med undervisning i keramik, raku och gropbränning. Färg och form, målning och bildanalys. Jag har varit krokimodell, statist, skådespelare, dekoratör, färgsatt lokaler och varit rådgivare i färgsättning.

1994 gick jag skrivarlinjen på Lunnevads Folkhögskola.

Skiftet 70-80 – talet lämnade jag keramiken och satsade på måleriet, har haft utställningar i olja akvarell, collage m.m.
Framlidne konstnären Knud Andersen var min största läromästare och mentor. Hans konst har satt djupa spår i mitt eget måleri.

Förutom att jag sålt på utställningar har även konstföreningar sökt upp mig, samt privata personer som besökt min ateljé. Att måla är livsviktigt och mitt andningshål.

Är ett mål satt blir det jobb och just nu är grafik nytt och spännande.Postadress: Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66