Länk till startsida

Gunilla Dahlgren, författare, konstnär, kåsör
24 augusti - 16 september

Mitt namn är Gunilla Margareta Dahlgren (född Hodin). Jag är uppvuxen i Linköping under förra århundradet och utbildad modetecknare på Anders Beckmans skola i Stockholm, men jag kom aldrig att syssla med mode. Det blev litet reklam, mycket familj och mycket freelancetecknande.

Min första bok Lilla Loffan och Tjocka Poffan, som handlade om två hundar i Linköping, kom ut 1970 på Rabén & Sjögrens förlag. Första Fruntimmersboken kom inte förrän 1984 på Brombergs förlag, även om jag ritat figuren sedan 50-talet.

Efter det har jag varit ute mycket och kåserat. Det började med att någon sa; Kom och berätta om din bok! Nu är det 27:de året som jag är ute. Jag har snart pratat i varenda buske från Kiruna i norr till Höllviken i söder. Med tiden har mina kåserier kommit att handla om annat än böckerna. Om hur vi mår, om manligt och kvinnligt, om konsten att se det roliga i det tråkiga. En hel del roliga historier har jag samlat på mig under åren. Att få skratta är viktigt. Vi behöver både trams och flams.

Över huvud taget är det ju så med det jag skriver att man kan känna igen sig och förhoppningsvis skratta åt förtretligheterna i livet i stället för att gräva ner sig i bekymmer. Min önskan är att du ska må bra av det jag gör, antingen du läser mina böcker, tittar på mina tavlor eller hör mig kåsera.

Kram!

Hemsida

Postadress: Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66