Länk till startsida


8 december – 6 januari


Annika Leonard
akvareller-och-annan-konst.webnode.se/

Jag heter Annika Leonard, är 49, och har arbetat med konst hela livet. Konst i kombination med barn för att vara exakt, barn i alla åldrar. 10 år har jag arbetat som Bildlärare på Högstadiet i Norrköpings Kommun på fyra olika skolor.
Jag har sysslat med skapande verksamhet så länge jag minns, keramik textil, Olja, och Akvarell, hade också en utställning i Vadstena där jag gjorde montage på speglar, ljuset fängslade mig. Jag har min konstutbildning ifrån Kjesäters folkhögskola, 40 p Konst vetenskap i Linköping och Vårdinge folkhögskola. Därutöver har jag gått enstaka kurser i Kroki, keramik, oljemåleri osv.

Jag upplever Akvarell som väldigt utmanande, det är en ständig kamp mellan konstnär och material, jag tröttnade snabbt på bilder av snäckor på en strand eller skepp i fjärran mot en akvarellhimmel. Nu försöker jag att måla så abstrakt jag kan. Jag vill att åskådaren skall få använda sin egen fantasi när man ser på mina bilder. Dock fuskar jag lite och målar en och annan naturbild om motivet lockar mig.

Postadress: Skärkind G:a Bankhuset 610 21 Norsholm
Besöksadress. G:a Bankhuset, Skärkinds kyrkoplan Tel: 011-12 16 18, 0705-77 77 66